ACTIVITEITEN

BLANKENBERGE FEEST 24 september 18u-22u plein St.Antoniuskerk-stadhuis

Vriendenkring Stadsgidsen Blankenberge (VSB) vzw

m.m.v. het lokaal bestuur van Blankenberge

organiseert 

 “BlANKENBERGE FEEST

Een happening door een aantal Blankenbergse verenigingen op 24 september 2022 op initiatief van de Vriendenkring Stadsgidsen Blankenberge vzw (VSB) en in samenwerking met het lokaal bestuur van Blankenberge.

Op dit “FEEST!!” voert elk van deze verenigingen rond het stadhuis en de St. Antoniuskerk een act, presentatie op of stelt een activiteit voor. Muziek, toneel, dans, spel, erfgoed, proeven lokale producten komen aan bod samen met verschillende infostandjes van de verenigingen.

Wie een hart heeft voor Blankenberge kan gratis deelnemen aan dit gezellig samenzijn.

De organisatoren hopen dan ook dat iedereen op straat zal komen om met de deelnemende verenigingen en ook  met elkaar terug in  contact te komen.

FEEST!!  Op 24 september 2022 van 18u tot 22u site Stadhuis- St. Antoniuskerk

Info via vsb.vzw@gmail.com

Bezoek ANTWERPEN op 1 oktober 2022 - daguitstap per trein

Op 1 oktober gaan we een paar minder bekende plaatsen in Antwerpen bezoeken.

We komen samen aan het Blankenbergs station op zaterdag 1 oktober 2022 om 7u45. Iedereen zorgt zelf voor een ticket h/t Blankenberge-Antwerpen Centraal en heeft zijn abonnement tram of kaart bij voor metro Antwerpen. Wie geen tramkaart (De Lijn) heeft, laat dit weten op het inschrijvingsformulier. Vertrek om 7u52 (uren dienstregeling hierna kunnen aangepast worden) in station Blankenberge, overstappen in Gent, aankomst Antwerpen Centraal 9u54.

Ons eerste bezoek, is aan het Eugeen van Mieghem museum

Eugeen Van Mieghem (01.10.1875- 24.03.1930) groeide op aan de oever van de Schelde en te midden van de toenmalige havenactiviteit. In het café observeerde hij de kleurrijke bezoekers: schippers, matrozen, natiebazen, buildragers en zakkenmaaksters. De haven en de gewone mens werden later zijn inspiratiebron. De kunstenaar liet ons een indrukwekkend, uniek en virtuoos beeld na van de mens rond 1900 in een kosmopolitische wereldhaven. Van Mieghem werd terecht de “kunstenaar van het volk” genoemd.

Het middagmaal nemen we in “De Peerdestal” rond 12.30 uur. Het menu (met keuzes) vindt u op het inschrijvingsformulier.

Rond 14u bezoeken we de St.-Pauluskerk.

De Sint-Pauluskerk is een laatgotische kerk aan de Veemarkt in Antwerpen, het hart van het Schipperskwartier. De kerk bezit na een bewogen geschiedenis een bijzonder waardevol kunstpatrimonium (o.a. werken van Peter Paul Rubens, Jacob Jordaens, Antoon van Dyck en Cornelis de Vos.

Nadien wandelen we via de Meir naar het station met vrij bezoek aan het Feestpaleis (winkelcentrum) en/of shopping.

Trein om 18u06 - terug in Blankenberge rond 20u24

PRACTISCH

 • Vertrekplaats: Station Blankenberge
 • Wanneer: Zaterdag 1 oktober 2022 – afspraak om 07u45, terug in Blankenberge rond 20u24
 • Prijs: Ondanks alle prijsstijgingen hebben we toch een interessante prijs kunnen vastleggen.  Leden 42 € - niet leden 47 € 
 • Inbegrepen: Bezoeken met gids en het middagmaal
 • Niet inbegrepen: Vervoer met trein en metro (De Lijn)
 • Inschrijven: Aantal deelnemers is beperkt. Inschrijven is verplicht via de knop inschrijvingen of via – als je er niet in slaagt deze link te openen- vsb.vzw@gmail.com. Inschrijving pas geldig na betaling op rekening BE 36 0682 3745 1781 van Vriendenkring Stadsgidsen Blankenberge met vermelding Antwerpen 01 okt.
 • Inschrijvingen ten laatste op 17 september 2022.

 

 Vertrekplaats:  Station Blankenberge

 • Wanneer :  Zaterdag 1 oktober 2022 - vertrek om 07:45u, terug in Blankenberge rond 20u
 • Prijs : Leden 59 € - niet leden 64 € 
 • Inbegrepen:  Bezoeken met gids en het middagmaal
 • Niet inbegrepen: Vervoer met trein en metro (De Lijn)
 • Inschrijven:  Aantal deelnemers is beperkt. Inschrijven is verplicht via www.vsbvzw.be (activiteiten) of via vsb.vzw@gmail.com. Inschrijving pas geldig na betaling.