NIEUW: SPOREN UIT HET VERLEDEN in het landschap rond Blankenberge

In deze corona-tijd wordt er heel wat afgewandeld en gefietst. Het wordt moeilijk om in ‘ons kot’ te blijven. De Polders blijken een mooi alternatief te zijn om te doorkruisen te voet, met de fiets of per auto.

Tijdens deze uitstappen worden we op verschillende plaatsen in het landschap geconfronteerd met overblijfsels van vroegere tijden. De nieuwsgierigheid naar een historische achtergrond was de aanleiding tot de publicatie van het boek:

SPOREN VAN HET VERLEDEN” in het landschap rond Blankenberge.

Het boek gaat dieper in op de oorsprong en geschiedenis van tien plaatsen waar dergelijke relicten nog merkbaar zijn, vanaf het ontstaan van de kustvlakte tot de Tweede Wereldoorlog.

In het boek staan ook 2 fietstochten beschreven. Bij de eerste verkennen we de overblijfsels van de Dulleweg. De tweede – wat langer- loopt langs de 10 behandelde sites.

Dit boek verschijnt in beperkte oplage en is te koop bij Hugo Van Loocke voor €10.5 voor 90 pagina’s in kleurendruk op een formaat van 17 x 24 cm. Leden VSB betalen maar €9. De opbrengst gaat naar de projectwerkingen van de VSB.

Bestellen kan via betaling op rek.BE64 0677 3601 7052 van Hugo Van Loocke of via hugo.van.loocke@skynet.be

Levering buiten Blankenberge: €5 verzendingskosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *